Recensies

Omdat hij in zijn boek zo knap historische feiten koppelt aan spanning en avontuur, kunnen jonge lezers zich het leven van onfortuinlijke leeftijdsgenoten in die tijd levendig voorstellen. (meer…)

Anita Wuestenberg

Anita Wuestenberg

lees-wijzer.be

Dit is echt een boek waar je in begint te lezen en niet wilt stoppen tot het boek uit is. Een boek om in de kast te hebben staan, een stukje geschiedenis, een spannend verhaal. Prachtig geschreven! (meer…)

Boekenwurm

Boekenwurm

kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl

Als je van spannend en van geschiedenis houdt, dan is ‘De bende van Lijp Kot’ een heerlijk boek. En anders trouwens ook. (meer…)

Lidewij

Lidewij

www.leesfeest.nl

Een heerlijk spannend, goed geschreven, verhaal. Het is nauwelijks te geloven dat dit boek van Wim Bos een debuut is, dit fantastische verhaal smaakt naar meer, véél meer…

(meer…)

Dettie

Dettie

De Leestafel

De Bende van Lijp Kot is een vlot geschreven boek. De lezer krijgt een mooie sfeertekening van Amsterdam aan het einde van de achttiende eeuw voorgespiegeld. Je wordt ook nog eens meegenomen in een boeiend verhaal, in avonturen vol spanning en actie. Als Wim Bos zich verder ontwikkelt in dit genre, zou hij wel eens een waardig opvolger kunnen worden van Thea Beckman en Simone van der Vlugt. (Beoordeling: ‘Zeer goede kwaliteit, een stevige aanrader’)

Gerard van Os

Gerard van Os

De Vlaardinger

Schuimende kroezen bier, viswijven, groezelige steegjes, donkere kerkers en de kermis, dat is waar je aan denkt bij Amsterdam in de achttiende eeuw. Dat is ook het beeld dat naar voren komt in De bende van Lijp Kot, een boek dat leest alsof je in een schilderij stapt.

Annemarie Terhell

Annemarie Terhell

Kidsweek

(…) hij weet wat kinderen boeit en dat merk je aan de pittige inhoud van zijn verhaal (…)

(meer…)

Pjotr van Lenteren

Pjotr van Lenteren

De Volkskrant

Debutant Wim Bos mag trots zijn! Het is een prachtig historisch verhaal. Ik hoop dat Wim Bos begonnen is aan zijn tweede, want van dit soort boeken mogen er meer komen!

Nelly Hofman

Nelly Hofman

Boekenbijlage.nl

Een fijn boek, makkelijk te lezen en in het bijzonder voor jongens een echte aanrader!

De Jonge Jury

De Jonge Jury

Passionate Bulkboek

De roofmoorden en onderlinge afrekeningen binnen de bende doen denken aan de liquidaties die er momenteel plaatsvinden. Het is dan iets meer het niveau van de veldwachter maar ging er ook al hard aan toe. Lijp Kot als een soort historische Willem Holleeder, het is geen eens een vreemde gedachte.

(meer…)

Jaap Friso

Jaap Friso

JaapLeest.nl

De bende van Lijp Kot hoort thuis in het rijtje van echte Lemniscaat klassiekers. Wanneer je bent opgegroeid met boeken van Terlouw, Beckman en Hartman dan weet je precies wat ik bedoel.  (meer…)

Juf Sanne

Juf Sanne

www.jufsanne.com

Beste Wim. Wat heb je een ontzettend goed en spannend boek geschreven! Ben erg onder de indruk. Zou je het leuk vinden om binnenkort bij ons in de winkel te komen optreden?

Rietje

Rietje

De Kinderboekwinkel Amsterdam

Wat een mooi en spannend boek heb je geschreven, ik las het in één adem uit. Ik heb dan ook een flinke stapel besteld, en het eerste exemplaar al verkocht.

Jeanne

Jeanne

Boekhandel Stevens

De bende van Lijp Kot brengt ongeveer dezelfde opwinding teweeg die jongens van vroeger moeten hebben gevoeld bij Pim Pandoer en Arendsoog.

(meer…)

Monique Burger

Monique Burger

De Nieuwe Boekhandel