Recensies

Boekenwurm

Boekenwurm

kinderboekenzijnleuk.blogspot.nl

De Bende van Lijp Kot is een vlot geschreven boek. De lezer krijgt een mooie sfeertekening van Amsterdam aan het einde van de achttiende eeuw voorgespiegeld. Je wordt ook nog eens meegenomen in een boeiend verhaal, in avonturen vol spanning en actie. Als Wim Bos zich verder ontwikkelt in dit genre, zou hij wel eens een waardig opvolger kunnen worden van Thea Beckman en Simone van der Vlugt. (Beoordeling: ‘Zeer goede kwaliteit, een stevige aanrader’)

Gerard van Os

Gerard van Os

De Vlaardinger

Schuimende kroezen bier, viswijven, groezelige steegjes, donkere kerkers en de kermis, dat is waar je aan denkt bij Amsterdam in de achttiende eeuw. Dat is ook het beeld dat naar voren komt in De bende van Lijp Kot, een boek dat leest alsof je in een schilderij stapt.

Annemarie Terhell

Annemarie Terhell

Kidsweek

De roofmoorden en onderlinge afrekeningen binnen de bende doen denken aan de liquidaties die er momenteel plaatsvinden. Het is dan iets meer het niveau van de veldwachter maar ging er ook al hard aan toe. Lijp Kot als een soort historische Willem Holleeder, het is geen eens een vreemde gedachte.

(meer…)

Jaap Friso

Jaap Friso

JaapLeest.nl